• +32 477 20 28 81
  • info@mogimontgites.be
FR

Les Bauquettes

Gemaakt van :

Een ingerichte keuken ,vaatwerk , salon met TV , een badkamer , 3 kamers

Dekens en hoofdkussens zijn ter plaatse beschikbaar.

U moet zorgen voor het huislinnen ( bad en keukenlinnen, bedlakens )

Kamer 1: 1 éénpersoonsbed, 1 dubbel bed
Kamer 2: 1 dubbel bed

Prijzen :

Duur Laag Seizoen Hoog Seizoen
WE 120 € 150 €
MW 110 € 130 €
Week 200 € 280 €
Verlengd WE 200 €

Lasten : 8 €/dag zomer et 12 €/dag winter per nacht
Huurwaarbog : 100 €

Schoonmaak : 35 €

BeschrijvingEen beetje geschiedenis


Dit vakantieverblijf is ontstaan na de verbouwing van de hooizolder van m'n grootouders. De werken werden in 1997-1998 uitgevoerd en in hetzelfde jaar officieel erkend door de CGT. Het grootste gedeelte van het verblijf werd van het jaar 1900 tot in 1960 als schuur gebruikt voor het opslaan van hooi voor de veestapel. In deze periode waren veeteelt en landbouw de voonaamste bron van inkomsten voor vele gezinnen in Mogimont. De huidige living van het verblijf diende als hooischuur. Waar nu de koelkast staat was een val waardoor het hooi naar beneden in de stal werd gesmeten. Er hangt trouwens nog steeds een hooigeur in dit verblijf. Dit is de rede waarom wij het de naam LES BAUQUETTES gegeven hebben,als aandenken aan het werk van onze grootouders. We hebben het verblijf zo ingericht dat het de stijl van de vroegere Ardense boerderij behoudt. Eikehouten balken , stenen muren en het dak rustend op het vroegere gebint en bedekt met aarde en Ardense leien ....


We hebben dit verblijf zo praktisch en zo geriefelijk mogelijk willen maken : badkamer, apart WC , ingerichte keuken , living en ruime kamers.


Buiten, aan de zijkant, een grasperk met tuinmeubels en BBQ .


Mogimont is een dorpje met +/- 220 inwoners en is sinds 1976 een deelgemeente van Bouillon. Alle handelszaken zijn rond de jaren 80 verdwenen.


Ons verblijf ligt vlakbij het bos ideaal voor wandelingen en tochten in een rustige en groene omgeving .


Wijzelf onthalen u : koffie , regionaal bier met label van ons verblijf , streekprodukten. Wij houden geiten , kippen , kalkoenen , ganzen en konijnen. Inlichtingen en algemene informatie over de toeristische gemeente Bouillon . L'Ardennes , het grensgebied tussen Frankrijk ( +/- 20 Km. ) en België.


Nu reeds wensen wij u een aangenaam verblijf in LES BAUQUETTES.


Indien u, tijdens uw verblijf, suggesties hebt in verband met mogelijke verbeteringen in de woning , aarzel dan niet deze te noteren op het laatste blad.


Op het eind van uw verblijf kan u, indien u het wenst, een woordje achterlaten in het Gastenboek .

Beschikbaarheid