• +32 477 20 28 81
  • info@mogimontgites.be
FR

De Strozolder

Vanaf 220 €

Gemaakt van :

Een ingerichte keuken ,vaatwerk, wasmachine, vaatwasser, salon met TV ,een badkamer, 3 kamers

Dekens en hoofdkussens zijn ter plaatse beschikbaar.

U moet zorgen voor het huislinnen ( bad en keukenlinnen ,bedlakens )

Kamer 1 : 1 éénpersoonsbed , 1 dubbel bed
Kamer 2: 1 dubbel bed
Kamer 3: 1 éénpersoonsbed, 1 dubbel bed
Slaapbank of extra bed voor de 11e persoon

Prijzen :

Duur Laag Seizoen Hoog Seizoen
WE 220 € 280 €
MW 200 € 260 €
Week 320 € 450 €
Verlengd WE 350 €

Lasten : 10 €/dag zomer et 15 €/dag winter per nacht
Huurwaarbog : 100 €

Beschrijving

Een beetje geschiedenis


Dit vakantieverblijf is ontstaan na de verbouwing van de hooizolder en de graanschuur van m'n grootouders. De werken werden in 1996-1997 uitgevoerd en in hetzelfde jaar officieel erkend door de CGT. Het grootste gedeelte van het verblijf werd van het jaar 1900 tot in 1960 als schuur gebruikt voor het opslaan van hooi en stro voor het vee. In deze periode waren veeteelt en landbouw de voonaamste bron van inkomsten voor vele gezinnen in Mogimont. De kamer boven was toen een graanzolder. Aan de dakspits was een katrol bevestigd om de zakken graan naar boven te brengen. In deze kamer stond een mechanische handlier waarmee de katrol werd bediend .Dit is de rede waarom wij dit verblijf " Grenier à gerbes " noemen ( = De strozolder) als aandenken aan het werk van onze grootouders. We hebben het verblijf zo ingericht dat het de stijl van de vroegere Ardense boerderij behoudt. Eikehouten balken , stenen muren en het dak rustend op het vroegere eikehouten gebint en bedekt met aarde en Ardense leien , Châtillon houtkachel....


We hebben dit verblijf zo praktisch en zo geriefelijk mogelijk willen maken : wasruimte , badkamer, apart WC , ingerichte keuken , living en ruime kamers.


Buiten steekt het terras uit boven de kleine tuin uitgerust met spelen , tuinmeubels , BBQ , grasperk.


Mogimont is een dorpje met +/- 220 inwoners en is sinds 1976 een deelgemeente van Bouillon. Alle handelszaken zijn rond de jaren 80 uitgedoofd.


Ons verblijf ligt vlakbij het bos ideaal voor wandelingen en tochten in een rustige en groene omgeving.


Wijzelf onthalen u : koffie , regionaal bier met label van ons verblijf , streekprodukten. Wij houden geiten , kippen , kalkoenen , ganzen en konijnen. Inlichtingen en algemene informatie over de toeristische gemeente Bouillon . L'Ardennes , het grensgebied tussen Frankrijk ( +/- 20 Km. ) en België.


Nu reeds wensen wij u een aangenaam verblijf in de GRENIER à GERBES.


Indien u, tijdens uw verblijf , suggesties hebt in verband met mogelijke verbeteringen in de woning , aarzel dan niet deze te noteren op het laatste blad.


Op het eind van uw verblijf kan u, indien u het wenst , een woordje achterlaten in het Gastenboek .

Beschikbaarheid